Friday 23 May 2014

Lugu kahest Aafrika lapsest

Tere! Mina olen Eesti jooksja Tiidrek Nurme. Selleks, et saavutada parimat vormi, käin keskmäestikus treenimas. Seetõttu olen mitmeid kordi käinud Keenias treeninglaagrites. Kolm aastat tagasi sain tuttavaks Keenia jooksja Mukunga Ibrahim Wachiraga. Saime sõpradeks ja hakkasime koos treenima. Mukunga on pärit väga vaesest perest, aga tal on tugev unistus olla professionaalne jooksja ja selle nimel on ta juba mitmeid aastaid kõva tööd teinud. 2013. aasta sügisel aitasin Mukungal Eestisse võistlema tulla. Tal läks siin väga hästi, kaheksast võistlusest sai ta esikoha kuuel võistlusel. Aga tema Euroopas oleku ajal juhtus ka üks väga kurb lugu. Mukunga kasuõde suri ootamatult. Selle tagajärjel jäid orbudeks kasuõe kaks last: Rebecca Njeri ja Winfred Mugure. Laste isa oli juba aastaid tagasi surnud. Tüdrukud elasid Mukunga lapsepõlvekodus, kus Mukunga ema nende eest hoolitses. Perekonna majanduslik seis on aga väga kehv, raske oli lapsi üleval pidada. Rebecca ja Winfred olid sunnitud käima riigikoolis, kuid Keenias on enamik riigikoole väga kehva tasemega. 

2014. aasta jaanuaris, kui olin järjekordselt pere ja sõpradega Keenias, otsustasime, et aitame lapsed korralikku kooli. Rebecca hakkas käima kuuendas klassis Falling Watersi koolis Nyahururus. See on väga hea kool ning mul on head suhted koolidirektori ja juhtkonnaga. Winfred läks Nyahururu Graceland Girls Senior keskkooli üheksandasse klassi. Mõlemad koolid on internaatkoolid, nii et lapsed elavad kohapeal ja saavad kõik vajaliku koolist. 
Rebecca on 12 aastane
Selleks, et lapsed saaksid oma kooliteed nendes heades koolides jätkata, palume teie kõigi abi. Tahame koguda koolimaksu ja tarvikute raha. Tegime eraldi pangakonto, kuhu on võimalik laste jaoks annetada. Siin on välja toodud 2014. aasta eelarve, mille koostasime laste jaoks, et nad saaksid kvaliteetselt elada ja koolis käia. Meie eesmärk on toetada tüdrukute kooliteed kuni keskkooli lõpuni. Isegi kui käesoleva aasta eelarve saab kaetud, siis ülejäänud raha kandub edasi järgmisesse õppeaastasse. Winfredil on keskkooli lõpuni kolm ja pool aastat, Rebeccal aga kuus ja pool aastat. 
Winfred on 15 aastane
Winfred Mugure esialgne eelarve 2014
Õppemaks
60000 SHS
Õpikud ja töövihikud
9000 SHS
Eluks vajalik
25000 SHS
Koolivaheaeg
30000 SHS
Ülekandekulud
„Western Union“
70 EUR
Kokku 1122 EUR (Vahetuskurss 117.8)

Rebecca Njeri esialgne eelarve 2014
Õppemaks
54000 SHS
Õpikud ja töövihikud
6000 SHS
Eluks vajalik
25000 SHS
Koolivaheaeg
30000 SHS
Ülekandekulud
„Western Union“
70 EUR
Kokku 1046 EUR (Vahetuskurss 117.8)

Kui Sinul on südames neid kahte last aidata, siis saad seda teha pangaülekandega:

Swedbank

Tiidrek Nurme EE832200221059770733

Selgitus: lapsed kooli

 

Meie eesmärk on teha see heategevusprojekt võimalikult läbinähtavaks. Seetõttu hakkame blogi regulaarselt täiendama. Hoiame teid kursis tüdrukute elu ja käekäiguga. Postitame siia tüdrukute pilte, lugusid ja loodetavasti ka videosid. Soovijatele saadame detailse eelarve ning kuludokumendid. Lähiajal jõuab avalikkuse ette ka Sportlandi lühifilm Mukunga kodust, kus mõnes kaadris on ka üks nendest tüdrukutest.

No comments:

Post a Comment