Tuesday 22 June 2021

Õppimine koroonakriisi ajal, taaskohtumine eestlastega

Kevadel õnnestus projekti autoritel Keeniasse minna. Tiidrek veetis seal suisa 3.5 kuud ning tema perekond koos abikaasa Mailiga ühines ajal kui Eestis läksid koolid virtuaalõppele. See avas omakorda võimaluse ka tüdrukutega kohtuda. Ühel korral tulid tüdrukud Nyahururusse külla ning teisel korral läks Nurme pere nende kodukanti, mis asub Karatina lähedal. Nyahururus olles aitasid tüdrukud majapidamistöödega ning lisaks aitasid elluviia ühe virtuaalse geograafiatunni Tartu Kristlikule Põhikoolile. Eesti koolilapsed said Keenia kohta ühtteist teada. 

Tüdrukte külaskäik sai ka jäädvustatud. Vasakul Winfred, paremal Rebecca ning keskel nende sõber, ülejäänud on Nurme pere.

Tüdrukute kooliõpingutest rääkides, siis vahepeal olid nemadki koroona pausil. Koolid olid viiruse leviku tõkestamise tõttu suletud. Winfred, kes õpib arvuti eriala sai mõned tunnid virtuaalselt kaasa teha, kuid sedagi väikeste lünkadega. Rebeccal oli seeeest mõningad kodused ülesanded. Maikuus toetasime Winfredi, et ta saaks täiendada ennast juuksuri erialal ning juunis jätkas ta IT õpinguid. Kaks aastat on tal veel jäänud sellel erialal. Rebacca on nüüdseks samuti koolis tagasi ning loodetavasti järgmiseks kevadeks on tal keskkooliharidus käes.

 
Video sellest, kuidas tüdrukud tegid virtuaalse koolitunni Eesti lastele.


Ikka ja jälle mõtlen, et küll meil on ikka tüdrukutega vedanud. 8 aastat oleme neid toetanud ning kogu toetus on läinud asjaette. Tüdrukud on tõepoolest laia silmaringiga ning motiveeritud ja põnevil oma tuleviku suhtes. Jätkame samas vaimus!


Tiidrek Nurme
 


 

No comments:

Post a Comment