Monday 8 May 2023

Winfred lõpetas polütehnikumi, Rebecca astus ülikooli

Viimane aastavahetus oli meie projekti jaoks sündmusterohke ja väga liigutav. Nimelt Winfred lõpetas neljaaastased IT õpingud ning alustas iseseisvat elu. Rebecca alustas õpinguid Zetech ülikoolis ajakirjanduse erialal. 

Pilt on tehtud detsembris 2022, Nyahururus "Eesti maja Keenias" õuel.

Lapsed Kooli projekt on toetanud orvuks jäänud tüdrukute õpinguid aastast 2014. Selle aja jooksul õppis Rebecca Falling Waters põhikoolis, Kinagua keskkoolis, St. Monica Munyaka keskkoolis ning nüüd Zetech ülikoolis. Winfred õppis Garceland Girls keskkoolis ja Nyeri National polütehnikumis informaatika erialal.  

Pärast kahekuiseid ülikooliõpinguid oli Rebecca vaimustuses oma uuest eluetapist Nairobi külje all Ruirus. Kooli ja eriala valik tundus tema jaoks õige olevat. Lisaks suurem muutus tema elus oli iseseisva elu alustamine. Enam ta ei pidanud viibima internaatkooli territooriumil või järelvaataja silmeall. Nüüd on tal oma üürikorter ning vabadus oma elu ise juhtida. Viimasel põgusal kohtumisel kinnitas Rebbecca, et ülikoolis on palju erinevaid inimesi ning väärtushinnanguid. Tema on otsustanud pühendada õpingutele ning valida sõpru, kellega ta ennast turvaliselt tunneb. 

 

Pilt on tehtud aprillis 2023 Nairobis. Kohtumise eesmärk oli kuulata Rebecca muljeid pärast kahte kuud Zetech ülikoolis. 

Winfredi edasist elukäiku finantsiliselt me enam ei toeta, kuid otsustasime jätkata Rebecca ülikooli õpingute toetamist vähemalt järgmise kolme aasta vältel. Selle aja jooksul omandab ta bakalaureuse kraadi.

Õpingutele ja meie koostööle tagasivaatev intervjuu Winfrediga detsembris 2022.





No comments:

Post a Comment