Monday 19 February 2024

Kohtumine Rebeccaga

 

Kohtusin Rebecca Njeri’ga veebruari alguses Nairobi lähedal Ruirus. Seal asub Zetech’i ülikool, kus tüdruk ajakirjanduse erialal õpib. Meie kohtumine leidiski aset ülikooli hoones, mis avaldas muljet oma kaasaegse ja funktsionaale arhitektuuriga. Rebecca andis lõunalauas ülevaate oma õpingutest ja plaanidest. Tal on hetkel käsil teine õppeaasta (pärast esimest sai ta sertifikaadi ajakirjanduse ja meediaõpingute erialal) ning ta plaanib ülikooli lõpetada diplomiga 2025. aasta novembris. Enne seda tuleb tal veel 4 semestrit läbida ja praktikal käia. Usin üliõpilane on neljal päeval nädalas hõivatud loengutega ja lisaks tuleb teha veel kodutöid.


Rebeccal ei ole ajakirjanduse programmis kitsamat spetsialiseerumist, kuid ta on oma õpingutes väga motiveeritud ning tema unistuseks on töötada tulevikus meedia valdkonnas kas televisioonis uudisteankruna või raadios teadustajana. Näib, et Zetech’i ülikool annab selleks väga hea ettevalmistuse. Koolil on olemas oma tele- ja raadiostuudiod, kus saab harjutada saadete tegemist. Samuti tuleb tal sel semestril igal nädalal teha etteantud teemal grupitööna üks projekt (film, draama vms). Lisaks seisab tal septembrist kuni detsembri alguseni ees praktika ühes raadio- või televisioonikanalis, mis loodetavasti võiks pakkuda ka kontakte hiljem töö leidmiseks, kuna tüdruku väitel jälgivad näiteks telekanalid edukaid praktikante töö pakkumise eesmärgil.


Rebecca on väga rahul oma ülikooli ja valitud erialaga, mis on olnud tema unistuseks juba põhikoolist alates, ning on ääretult tänulik kõikidele toetajatele, kes on selle unistuse võimalikuks teinud. Soovime talle tuult tiibadesse ja usun, et teda ootab pärast ülikooli lõpetamist ees ilus tulevik.



-Kaarel Lilleoja-

No comments:

Post a Comment